Våre initiativer

Sykkel skal bli en del av hverdagen

vi inspirerer folk til å sykle

Vi har tidligere hatt omfattende ringvirkningsstudier, som viser at befolkning og publikum blir inspirert til mer sykkelbruk av arrangementet vårt. Vi arrangerer både barneritt, turritt, familieritt og andre aktiviteter for å inspirere og forsterke sykkelbruken blant innbyggere og publikum. 

Helse

Økt sykkelbruk og sykkelandel er positivt for helsen. HjemJobbHjem sitt helseprosjekt med 54 deltakere viste at på 12 uker ble den metabolske alderen redusert med 100 år, 71 kilo fettmasse ble borte og deltakerne  opplevde en stressredusering. Alt dette ved å sykle til jobben.

Sykkel som transport

Sykkel i seg selv er en del av det grønne skiftet. Vi ønsker å skape oppmerksomhet på sykkelbruk, enten det er som transport, trening, konkurranse eller opplevelse, gjennom vårt proffarrangement.

Følg oss på sosiale medier

Vi skal bli det mest bærekraftige sykkelrittet i verden

Elektriske kjøretøy

Vi reduserer kjøretøy til et minimum for å belaste miljøet minst mulig med elektriske biler. Under Tour of Norway reduserte vi antall biler for 2021utgaven med 30%. 25 av bilene som ble benyttet under rittet var nullutslippsbiler.

TV-produksjon

For å sikre de flotte tv-bildene av Norges vakre natur har det tidligere vært nødvendig med et fly som kan ta imot tv-signalene. Telenor og NEP har sammen med Tour of Norway kommet frem til en løsning der tv-signalene kan gå via 4G-nettet. Med denne løsningen trenger vi ikke å ha et fly til å produsere TV-signalet.  

Klær

Vi bruker naturmateriale og værbestandige klær fra vår partner Twentyfour. Dette gjør at våre frivillige ikke bare kan bruke det underveis i arrangementet, men også på fritiden i mange år senere

Bli med på reisen